De Woonboerderij

Eind 1998 hebben wij de woonboerderij Koepeltsje-Pleats met ligboxstal en bijbehorend perceel gekocht.
Het object is daarna onttrokken aan de agrarische bestemming en zijn wij gaan wonen in de woonboerderij.
In de ligboxstal zijn twee moderne vakantiehuisjes en een caravanstalling gerealiseerd.
Koepeltjesplaats is omringd door weidelandschap met koeien, schapen, vogels en heeft een prachtig onderhouden tuin.

Terras vakantiehuisjes

De vakantiehuisjes.

Samen met de woonboerderij liggen de vakantiehuisjes op het 1 ha groot landgoed. Zowel aan de voorzijde als aan de tuinzijde liggen meerdere terrassen waarvan u gebruik kunt maken. De terrassen zijn voorzien van tuinmeubilair en u kunt hier de ruimte ervaren van het weidse Friese land.  Súdwest-Fryslân

 

 

 

Op ons landgoed hebben wij ook een vogelwacht huisje. Hier kunt u ongestoord naar al de vogels, reeën en nog veel meer soorten wild kijken en fotograferen.

vogelkijkhut   DSC_0575  DSC_0795 (3)

Koepeltjesplaats 1999, druk druk druk.

Geschiedenis Gaast.

 

Aan de IJsselmeerkust tussen Workum en Makkum ligt Gaast. Het dorp is van oorsprong een echt vissersdorp. De walvisvaart was hier lange tijd erg populair. Gaast telt ruim tweehonderd inwoners en geniet tegenwoordig vooral bekendheid als watersportplaats.

Rond het jaar 1270 komen we Gaast voor het eerst tegen in de geschiedenisboeken. Onder de naam Lutkegast wordt de gemeenschap beschreven als hecht. Vlakbij de voormalige Zuiderzee gelegen is Gaast altijd verbonden geweest met het water en de zeevaart. In het midden van de 18de eeuw telde het dorp zes schippers, die hun kost verdienden op zee. Tegenwoordig verdienen de bewoners hun brood voornamelijk in de agrarische sector. Aan de Boerestreek liggen enkele grote boerenbedrijven.