Omgeving

Koepeltjesplaats is omringd door weidelandschap met koeien, schapen en vogels en heeft een mooi onderhouden tuin. In de wintermaanden komen regelmatig reeën het land van Koepeltjesplaats op om de laatste grassprieten op te eten wat de duizenden ganzen, die hier 's winters verblijven, hebben laten staan.
Een oase van rust en toch maar op ongeveer 300 meter van het IJsselmeer, 5 km van Makkum of Workum.
Bolsward ligt 12 km van Gaast en naar Sneek is het 22 km. Ideaal voor een bezoek aan bijvoorbeeld de Sneekweek of het Skûtsjesilen in Lemmer.
Ook Harlingen ligt slechts op 22 km afstand. Deze vissersstad met authentieke binnenhaven heeft gezellige winkelstraten en een gevarieerde horeca. Koepeltjesplaats is echt ideaal gelegen om deze mooie plaatsen en steden (met auto, fiets of openbaar vervoer) te bezoeken.

Gaast is sinds 1980 een fantastische uitvalsbasis voor alle watersporters aan het IJsselmeer. Voor zowel individuele vakantiegangers als voor groepen zijn Makkum, Workum en Hinderloopen dé toplocatie om te leren surfen, kitesurfen, catamaran zeilen of suppen.

Vlak bij uw verblijf Koepeltjesplaats liggen de natuurgebieden de Makkumerwaard en de Workumerwaard, een paradijs voor natuurliefhebbers.

It Fryske Gea beschermt en beheert natuur en cultureel erfgoed in de provincie Friesland. De vereniging voor natuurbescherming beheert meer dan vijftig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie.

 

Unieke wadden, kleurige graslanden, meren en plassen, moerassen, paarse heide en mooie bossen. U kunt dit allemaal ontdekken en beleven op eigen gelegenheid. Maar ook organiseert de vereniging jaarlijks enkele honderden activiteiten: boeiende excursies, verrassende wandelingen, vaartochten, zwerftochten, jeugdmiddagen, observaties, etc. Onder leiding van een enthousiaste excursieleid(st)er gaat u dan op stap voor een meestal twee uur durende excursie. Een mooie gelegenheid om met deskundige begeleiding de boeiende natuur in de meer dan vijftig verschillende natuurgebieden te verkennen